top of page
Търсене

Защо да изберем “Кардиолайф” за консултация, преглед или лечение на нашето сърце

Актуализирано: 28.11.2022 г.

Здравето е най-ценното, с което разполагаме. Свободното движение, чистата кръв, ниският холестерол, силното сърце - щастието от здравото тяло е може би най-пълноценната радост, която може да изпитаме в този живот. В следващите редове ще опишем и демонстрираме как “Кардиолайф” ще ви помогне да се чувствате и наистина да бъдете добре.


Болници “Кардиолайф” в Ловеч и Варна държат вратите си отворени денонощно за всеки, който се нуждае от професионална медицинска помощ, извършена в безупречно чиста среда, чрез първокласно оборудване.


Започнали като профилирани центрове по кардиология, днес МБАЛ “Кардиолайф” в Ловеч и СБАЛК “Кардиолайф” във Варна са на върха на езика, при въпроса “кажи ми добър кардиолог в Ловеч?” или “къде във Варна има хубав кардиологичен център?”. Но освен качествена кардиологична експертиза за съответните области, двете медицински заведения са се разраснали с повече отделения - отделение по образна диагностика и разбира се, клинична лаборатория. От 01 март 2021 г. в Ловеч работи и отделение по вътрешни болести с подзвено по Гастроентерология.


ДНК-то и на двете болници се състои в това: да осигурят безкомпромисно качествена и професионално извършена кардиологична експертиза, докато се грижат за общото благосъстояние на хората в региона.


В крайна сметка, болният иска три неща: сигурност, разбиране и човешко отношение, а благодарение на договор с НЗОК, в “Кардиолайф”, пациентът ще получи всичко безплатно, по клинична пътека.


Историята на “Кардиолайф” бележи своето начало, като първата частна инвазивна лаборатория в България, създадена през Декември 2006 г. Повече от петнадесет хиляди (15 000) пациента са получили животоспасяващо лечение, благодарение на внедрената в Ловеч през 2008-ма 24/7 организация за първична ангиопластика на острия миокарден инфаркт. Това е основна ценност, която формира “Кардиолайф”, а именно да са неизменно насреща за болния с качествена и навременна медицинска помощ.





Предимствата на “Кардиолайф” стават очевидни в момента, в който прекрачите прага на едно от двете здравни заведения. Но нека оставим за момент безспорните предимства на това да се лекуваме в “Кардиолайф” и да разгледаме индивидуално двете болници.


Ще започнем с МБАЛ “Кардиолайф” в Ловеч, тъй като е открита първа. Споменахме, че е започнала като самостоятелно звено по кардиология в общинска болница, но от 2017-та е многопрофилна болница за активно лечение. Доболнична помощ е предоставена от ДКЦ кабинет, където се преглеждат пациенти с направление и с платен преглед. Кардиологичното отделение разполага с 18 легла и Интензивен сектор с възможност за реанимационно лечение с още 6 легла. И всяка стая има отделен санитарен възел с баня и тоалетна. Опитът сочи, че лечението започва с преглед, продължава с медицинска манипулация и завършва със спокойствие в удобно легло, намиращо се в чиста и спретната стая.


СБАЛК “Кардиолайф” във Варна е създадена през 2010 г., като клиниката е разположена в Медицински център “Младост” и денонощно се грижи за варненци, като предлага диагностика и лечение в областта на сърдечните болести. Но, най-любопитният факт за “Кардиолайф” Варна е учебният център, където се провеждат ежемесечни семинари на кардиологични тематики, в които участват лични лекари и кардиолози от града и региона. Учебната дейност протича по определена програма за обучение на специализанти, според изискванията на Медицински Университет Варна.


След като описахме до известна степен медицинските заведения в Ловеч и Варна, нека се върнем още веднъж към основния въпрос: защо да изберем “Кардиолайф”?


Истината е, че има голям брой добри болници, където ще получите адекватна медицинска помощ. Но когато става въпрос за проблеми със сърцето, изборът не е сложен, защото, както и името ни недвусмислено казва: ние сме тук, за да помогнем на вашето сърце да работи правилно и задълго. Ще ви изслушаме с емпатия, прегледаме взискателно, отделим нужното време, за да обсъдим диагнозата и след това ще пристъпим към нужните инвазивни или неинвазивни действия. Сърцето е толкова важно, колкото и къде ще отидеш, когато то се нуждае от лечение.


bottom of page